Mărțișoare dulci pentru doamne și domnișoare

Mâna sus cine nu a așteptat cu sufletul la gură primăvara! Orașul nostru drag, Piatra Neamț, se trezește la viață și ne îmbie pe toți la plimbări pe străduțe, prin parc, dezmierdați de razele soarelui și sunetul păsărilor care anunță noul sezon. Dar să ne întoarcem în laboratorul nostru propriu, acolo unde, an de an, am copt și coacem mărțișoare dulci. Pentru anul acesta am gândit variante noi de prăjituri care să poată fi dăruite cu drag cu ocazia zilelor de 1 și 8 Martie. În timp ce ziua de 8 Martie este consemnată la nivel internațional ca Ziua Internațională a Femeii, o sărbătoare care și-a propus să marcheze realizările și contribuțiile femeilor în societate și care încurajează egalitatea de gen, 1 Martie este mult mai cunoscută în țările din Europa de Est. În Moldova și Republica Moldova este cunoscută sub numele de ‘’Mărțișor’’, iar în această zi oamenii își oferă unul altuia mărțișoare, mici ornamente, bijuterii, decorațiuni, confecționate de multe ori manual, însoțite de șnurul în culorile alb și roșu, cel care simbolizează puritatea și norocul. Așadar, mărțișorul este asociat pe bună dreptate cu venirea primăverii și reprezintă totodată o tradiție străveche care își are rădăcinile în vechile credințe și rituri agrare.


Și pentru că ne-am dorit ca și comunitatea noastră să se bucure în continuare de această tradiție frumoasă, ne-am suflecat mânecile și am creat mărțișoarele dulci în laboratorul de la Aline, cofetăria noastră artizanală din Piatra Neamț. Colecția de anul acesta are și produse noi, pe care nu le-am mai făcut până acum și care s-au bucurat de mare succes printre clienții noștri. Primul și cel care a atras cel mai mult atenția este ghiveciul comestibil (îl puteți vedea aici), umplut cu niște flori minunate în miniatură, cu o aromă delicată și care vine ambalat într-o cutie roșie, cu etichetă personalizată și șnur de mărțișor. Prețul acestuia este de 35 lei / bucata. Următoarele mărțișoare la rând sunt biscuiții decorați, la 7 lei / bucata, ornați cu cele mai drăguțe imprimeuri: gărgărițe jucăușe și motive florale. Dar ce spunem noi, mai bine intrați aici să vă convingeți! Le urmează la rând mărțișoarele macarons, un desert iubit la noi în cofetărie, pe care l-am ambalat de sărbătoare, într-o cutie cu decupaj în formă de inimă și care conține un macarons colorat. Prețul acestuia este de 10 lei / bucata și puteți comanda oricâte bucăți sau culori doriți – în limita stocului disponibil. Și pentru că am discutat de macarons, trebuie să vă spunem și de un mărțișor mai complex, la care ne-am folosit și de gingășia acestui desert de inspirație franceză. Cutia cu monoporție în formă de inimioară cu 3 macarons, la prețul de 45 lei / bucata, poate fi alegerea excelentă pentru o persoană dragă. Le are pe toate: gust, aspect, efect wow. O puteți vedea aici.

Următorul desert emblematic pentru cofetăria artizanală Aline este ciocolata de casă pe care am personalizat-o în două variante de mărțișor: o cutie cu 2 bucăți decorate de ciocolată de casă la prețul de 14 lei / bucata și o cutie cu 9 bucăți de ciocolată de casă la prețul de 40 lei / bucata. Pe ambele le puteți vedea aici, iar acestea sunt variante ideale pentru iubitoarele dulciurilor clasice, fie că ne gândim la mame, bunici sau cadre didactice de la școala celor mici. Bezelele nu puteau lipsi din colecția de anul acesta, sunt ușor de dăruit și transportat, lejere și fine. Le-am adus în variantă de buchet de acadele bezea, la 30 lei / bucata și pungi de bezele la 6 lei / bucata, iar ambele sunt de admirat chiar aici. Printre mărțișoarele pe care nu le-am arătat aici, însă sunt de găsit pe lista noastră de mărțișoare de anul acesta se numără și următoarele: coș comestibil cu trufe, la 30 lei / bucata, tort Elixir formă inimă la 70 lei / bucata sau tort Elixir rotund la 145 lei / bucata, prăjitură feliată, similară Opera, cu decor flori la 25 lei / bucata, iar dacă îți dorești mai multe detalii pe acest subiect, avem rugămintea să ne contactezi la 0744.802.802. Pe noi ne găsiți la cofetărie, de luni până sâmbătă, la programul nostru obișnuit de lucru: de luni până sâmbătă între între 8:30-19:30, iar duminica între 9:00-14:00. 

O primăvară frumoasă tuturor și nu uitați îndemnul nostru drag, #Alege_Altfel!

Vezi și :

Comunitatea din Piatra-Neamț are nevoie de oameni implicați

Articolul de luna aceasta este unul special și vă vom explica de…
ilposts

Distribuie prietenilor :

Facebook
WhatsApp