Transport gratuit în luna iubirii 

Luna februarie în cofetăria artizanală Aline din Piatra Neamț abundă în deserturi destinate iubirii, cu torturi personalizate și cele mai îndrăgite prăjituri, pregătite pentru a cuceri vitrina din micuța noastră cofetărie de pe Strada Mihai Viteazul 19. Există două praguri importante de traversat în această lună, pentru care oamenii s-au împărțit deja în două tabere: pe 14 februarie cei sunt care sărbătoresc Ziua Sfântului Valentin sau Ziua Îndrăgostiților, o sărbătoare împrumutată de la americani, însă care a ajuns să fie adoptată și apreciată din ce în ce mai mult și la noi în țară. Mai apoi, pe 24 februarie, sunt cei care sărbătoresc Ziua Dragobetelui, ziua în care sunt sărbătorite laolaltă începutul primăverii și dragostea. Două ocazii numai bune să punem toate inimile (dulci) la bătaie, dar nu numai, în cofetărie, însă până atunci, îți vom povesti câteva lucruri despre fiecare sărbătoare în parte. 

Se spune că Ziua Îndrăgostiților își are originile chiar din tradițiile medievale europene și se învârt în jurul unui singur personaj, Sfântul Valentin, un preot creștin martirizat în timpul Imperiului Roman. Deși circulă mai multe legende despre acesta, cea mai cunoscută este cea în care acesta oferea flori îndrăgostiților și că ar fi celebrat căsătorii pe ascuns, în ciuda interdicțiilor primite de la împărat. Printre simbolurile cel mai des întâlnite se numără inimile, trandafirii roșii, scrisorile de dragoste și Cupidon, personajul înaripat cu o tolbă de săgeți care înfige dragostea în inimi. Anul acesta, am pregătit torturi și mini torturi în formă de inimă, numai bun de dăruit persoanei dragi. Mai mult decât atât, am pregătit pe comandă un produs special în ediție limitată, cutia pentru Ziua Îndrăgostiților, care conține următoarele lucruri: o șampanie mică, două pahare de șampanie, un mini tort în formă de inimă, o cutie cu trufe de șampanie, un pachet de biscuiți Linzer cu făină de migdale și gem de căpșuni. Bineînțeles, toate ambalate într-o cutie cu design atrăgător, care cu siguranță a impresionat când a fost dăruită. 

Prăjiturile deja consacrate la cofetărie, așa cum sunt eclerele, bezelele în formă de inimioară, în variantă de acadea sau ambalate special, canoli, Paris-Brest, rulada de bezea și multe altele sunt de găsit în această perioadă și sunt variante minunate de cadou pentru partener. Trebuie menționat (dacă mai este cazul!) că toate prăjiturile noastre sunt produse în laborator propriu și la prepararea acestora folosim doar ingrediente naturale, de cea mai bună calitate. Dar să revenim la Dragobete, sărbătorită pe 24 februarie, iar noi asociem această zi cu primăvara, dragostea, chiar fertilitatea. Este o sărbătoare cu rădăcini adânci în cultura și tradiția noastră populară. Și de această dată avem mituri și legende care învăluie această zi în mister deoarece, în tradiția populară, Dragobetele este descris ca un tânăr atrăgător, iubit în special de fete, și care aduce cu el sosirea primăverii și a iubirii. Sărbătoarea Dragobetelui în Piatra Neamț și în alte zone din Moldova este asociată cu numeroase obiceiuri și tradiții, cum ar fi plimbările în natură, culesul ghioceilor, dansuri și cântece tradiționale, dar și obiceiuri specifice de iubire și căsătorie. O sărbătoare iubită la noi în oraș nu avea cum să nu aibă ecou și în oferta noastră de prăjituri din această perioadă. Poți opta pentru prăjituri clasice, cum ar fi savarinele, amandinele, cheesecake cu conținut redus de zahăr sau ciocolata de casă sau poți opta pentru variante mai sofisticate, așa cum sunt Paris Brest, cannoli, rulada de bezea sau un tort în formă de inimă. Ca noutate pentru luna februarie puteți găsi și eclere cu vanilie și ciocolată albă, un deliciu pe care abia așteptăm să îl gustați!

Iar o noutate disponibilă doar în luna februarie este transportul gratuit pe care îl oferim pe raza orașului Piatra Neamț. Tot ce trebuie să faci este să comanzi de luni până vineri, între orele 8:30-11:00, produse în valoare în minim 120 lei, iar noi vom livra comanda ta în cursul aceleiași zile, între orele 12:00-15:00. Exact, poți comanda inclusiv la birou, pentru ca surpriza să fie și mai mare! Vă dorim o primăvară frumoasă tuturor, cu zâmbete, momente dulci și frumoase alături de cei dragi. Pe noi ne găsiți la cofetărie, de luni până sâmbătă, la programul nostru obișnuit de lucru, de luni până sâmbătă între între 8:30-19:30, iar duminica între 9:00-14:00. Nu uitați, #Alege_Altfel!

Vezi și :

Mărțișoare dulci pentru doamne și domnișoare

Mâna sus cine nu a așteptat cu sufletul la gură primăvara! Orașul…
ilposts

Distribuie prietenilor :

Facebook
WhatsApp