Atmosferă pariziană la cofetăria noastră artizanală 

Este oficial, vara și soarele mult așteptat au sosit în oraș și ne dau semne că vor rămâne cu noi, măcar o vreme. Odată cu ei, piețele agroalimentare din oraș mustesc de fructe proaspete, fructe de sezon pe care le folosim cu talent și dedicare în micuța noastră cofetărie din Piatra Neamț, Aline. După cum știți deja, folosim doar ingrediente naturale de cea mai bună calitate, iar fructele de pădure, căpșunile sau caisele fac parte din lista de cumpărături obligatorie pentru rețetele noastre. Pentru astăzi însă, vom povesti un pic despre un desertfranțuzesc pe care îl preparăm de fiecare dată cu drag și care a ajuns să fie îndrăgit de întreaga comunitate și clienții noștri din Piatra Neamț.

Paris Brest pe numele lui, este un desert clasic francez, cu o istorie și o poveste de peste 100 de ani și se spune că a fost creat de bucătarul Louis Durand, ca o manieră personală de a celebra cursa de biciclete din Franța, Paris-Brest-Paris, una dintre cele mai faimoase curse de ciclism de anduranță din lume. De acolo și forma circulară a acestei prăjituri, reproducerea în miniatură a unei roți de bicicletă, un detaliu important care se respectă și în prezent. Și pentru că suntem o echipă pasionată de patiseri, am preluat și interpretat această rețetă delicioasă de Paris-Brest și pe lista de produse din atelierul nostru. Noi pregătim în cofetăria Aline varianta clasică cu ciocolată albă caramelizată, o cremă delicioasă de caramel și biluțe crocante de caramel sărat, însă pentru sezonul cald am reinterpretat rețeta îintr-o ediție limitată de vară Paris Brest. Pentru aceasta ne folosim de crema de fistic și zmeura proaspătă, o combinație excelentă care merge savurată alături de o cafea sau după o masă lejeră, de vară.

Dar ce fel de prăjitură este Paris Brest și ce anume o face atât de specială? Aluatul este unul pe care orice cofetar / patiser care se respectă ar trebui să îl cunoască și să îl prepare: aluatul de choux sau pâte à choux. Combinațiile de cremă pot fi adaptate în funcție de preferințele fiecăruia, fiind un desert deosebit de versatil din acest punct de vedere. Este preparat din cele mai simple ingrediente, însă reprezintă baza multor deserturi îndrăgite peste tot în lume, cum ar fi eclerele, choux-urile sau gogoșile franțuzești / Beignets. Suntem atenți de fiecare dată când o preparăm, încă de la prepararea aluatului – consistența trebuie să fie perfectă, și mai apoi, modelarea lui.

Nu uităm să fim atenți nici la formarea cercurilor, deoarece acesta își pot mări de 3 ori volumul în timpul coacerii. Exact, chimie, matematică și puțină magie!

Clienții noștri de la Aline sunt pur și simplu îndrăgostiți de acest desert, de aceea pe lângă dimensiunea clasică, numai bună de savurat chiar și cu mâinile (Oops!), am onorat și comenzi în varianta de tort. Da, atât de iubit este Paris Brest la cofetăria noastră artizanală din Piatra Neamț! Dacă nu l-ați gustat până acum, vă invităm cu mic și mare la Aline, pe Strada Mihai Viteazul 19, acolo unde ne și găsiți, să vă bucurați de ediția limitată de vară Paris Brest. Nu uitați, #Alege_Altfel!

Vezi și :

Comunitatea din Piatra-Neamț are nevoie de oameni implicați

Articolul de luna aceasta este unul special și vă vom explica de…
ilposts

Distribuie prietenilor :

Facebook
WhatsApp