7 reguli pentru un blat perfect de tort

Este bine știut faptul că blatul este stâlpul de rezistență al unui tort. El trebuie realizat cu grijă, atenția la detalii, folosirea celor mai bune ingrediente și pasiunea pentru deserturi făcând diferența între un blat de tort mai puțin reușit și unul realizat în cofetăria noastră. Dacă și tu ești pasionat de tot ceea ține de acest domeniu sau ești pur și simplu curios din fire, iată câteva tips & tricks care duc blatul la un alt nivel.


1. Folosirea ingredientelor calitative. Atunci când vine vorba de crearea celui mai gustos și apetisant blat de tort, el trebuie să conțină doar cele mai bune ingrediente. Când spunem asta ne referim la ingrediente naturale, provenite din surse atent selecționate și fără să conțină adaosuri sintetice. Un exemplu bun este folosirea extractului natural de vanilie care oferă o aromă mult mai puternică compoziției și care va fi cu siguranță apreciat în rândul iubitorilor de torturi. Când vorbim despre calitate, ne referim și la prospețimea ingredientelor folosite, prospețime fără de care rezultatul final nu are cum să fie unul reușit. Toate ingredientele ce intră în realizarea blatului trebuie să țină cont de această regulă, echipa ALINE Cake Boutique asigurându-se de fiecare dată ca ouăle folosite să fie mereu proaspete și provenite din surse atent selecționate pentru a-ți răsfăța papilele gustative.


2. Asigurarea temperaturii potrivite a ingredientelor. Temperatura poate părea un pas mai puțin important, peste care mulți trec cu vederea, însă este bine de știut că ea poate ajuta sau împiedica procesul de creare a blatului. De cele mai multe ori, folosirea ingredientelor aflate la temperatura camerei este cea mai bună alegere, mai ales atunci când vine vorba de ouă care prin amestecare ajung mult mai repede la textura dorită decât dacă ar fi reci, proaspăt scoase din frigider. În cazul ouălor, este important de știut și că ele trebuie combinate cu alte ingrediente care sunt tot la temperatura camerei, pentru a nu risca separări în interiorul compoziției, greșeală ce ar da bătăi de cap oricui și ce ar fi greu de reparat. Untul este un alt ingredient care la temperatura camerei devine mult mai pufos și ușor de folosit. De foarte multe ori există tendința de a folosi unt încălzit la o temperatură mult prea ridicată, greșeală care împiedică formarea mult doritelor bule de aer ce dau acea textură potrivită și fină blatului.


3. Asigurarea temperaturii potrivite și în cazul instrumentelor folosite, în special a bolurilor de mixare. Ingredientele nu sunt singurele care trebuie să se bucure de o atenție sporită atunci când vine vorba de temperatură. Dacă ele sunt la temperaturacamerei, atunci și bolurile trebuie să fie la fel, pentru ca totul să decurgă mult mai ușor. Recipientele reci pot face ca ingrediente precum ouăle sau untul să devină mai reci, stricând tot efortul de a le aduce la o temperatură corectă. Bolurile pot fi încălzite și dacă le plasăm pur și simplu sub apă caldă, iar astfel tot procesul de mixare devine unul mult mai ușor. Deși simplu, pasul acesta este de multe ori trecut cu vederea, dar te asigurăm că este unul important.


4. Adăugarea ingredientelor într-un mod corespunzător. Modul în care adăugăm ingredientele atunci când facem un blat de tort este și el important. Cea mai sigură și potrivită metodă este mereu cea lentă, în care ideea de “puțin câte puțin” cântărește foarte mult. Prea multe ingrediente adăugate în același timp strică textura compoziției și fac amestecarea ei mult prea dificilă. La fel de importantă este și ordinea de adăugare. Aici intră regula de amestecare separată a ingredientelor uscate și a celor lichide, ele putând fi împreunate ulterior. Nu în ultimul rând, viteza de mixare trebuie luată în considerare. Aici ne referim la simplul pas de a adăuga ingredientele într-un ritm lent și atent, care să nu lase loc de greșeli. Nu uita că graba strică treaba!


5. Acordarea timpului necesar amestecării. Timpul contează destul de mult atunci când încercăm să facem blatul perfect, mai ales atunci când vine vorba de ouă. Amestecarea suficient de îndelungată face ca ouăle să se dubleze în cantitate datorită aerului care pătrunde în interior și care face ca textura să fie mult mai pufoasă, iar blatul să fie moale și ușor. Dacă vorbim despre compoziția finală, spre deosebire de unele ingrediente, trebuie să ținem cont de faptul că ea poate fi afectată dacă este amestecată prea mult. Cel mai sigur mod de a ne asigura că nu stricăm pe ultima sută de metri compoziția în care ne-am concentrat toată pasiunea este oprirea amestecatului la scurt timp după ce am adăugat și îmbinat corespunzător toate ingredientele. Prea mult timp petrecut amestecând face ca blatul să fie mai puțin fraged.


6. Scoaterea bulelor de aer. Un ultim pas înainte de coacerea blatului este din nou unul pe care mulți îl trec cu vederea, dar care este necesar. Pentru scoaterea bulelor de aer din interiorul compoziției trebuie ca recipientul să fie lovit ușor de suprafața de lucru de câteva ori. Bulele de aer care se pot forma nu afectează în vreun fel gustul, dar dacă nu sunt îndepărtate duc la formarea unor mici găuri inestetice, iar aici la ALINE Cake Boutique accentul pus pe aspectul vizual este la fel de important.


7. Preîncălzirea cuptorului. Odată ce compoziția blatului de tort este gata, ea trebuie introdusă în cuptor pentru coacere, însă nu fără ca el să fie preîncălzit. Compoziția are nevoie de căldură de la bun început pentru ca blatul să crească uniform, corespunzătorși aibă o textură potrivită, moale și pufoasă. Dacă trecem cu vederea acest pas, blatul poate ajunge să fie mult prea copt la suprafață și prea puțin copt la interior. Acestea au fost câteva reguli sau tips & tricks ce garantează un blat de tort reușit, corect și gustos. Chiar dacă la prima vedere unele dintre ele par a putea fi trecute cu vederea, te asigurăm de faptul că fac toată diferența în rezultatul final. Tot ce rămâne de făcut este să adăugăm restul ingredientelor care să acompanieze blatul într-o explozie de arome specifice ALINE Cake Boutique.

Vezi și :

Mărțișoare dulci pentru doamne și domnișoare

Mâna sus cine nu a așteptat cu sufletul la gură primăvara! Orașul…
ilposts

Distribuie prietenilor :

Facebook
WhatsApp